Ingrediënten (4 pers.)
• 150 g witte amandelen
• 150 g rietsuiker
• 200 g verse ricotta
• snufje zout
• 30 g la BIO IDEA Canditi di arancia
• snuf kaneel
• 30 g pure chocolade, geschaafd
• ½ schil van een biologische citroen, geraspt
• 1 cake, overdwars gesneden in 4 dunne, lange plakken
• 4 scheutjes limoncello
• 50 g witte amandelpasta
• Ook nodig: een cakevorm
Bereidingswijze
Hak de amandelen in stukjes. Zet de suiker in een pan op hoog vuur en laat karamelliseren tot hij lichtbruin is (niet roeren tijdens het karamelliseren!).
Zet het vuur uit en roer de amandelen er doorheen. Meng de ricotta, het zout, de canditi, de kaneel, de chocolade en de citroenschil in een kom.
Meng dit vervolgens met de amandelen en de karamel. Dit gaat in het begin wat moeizaam, maar blijf mengen en het wordt een geheel. Leg een plak cake in de cakevorm en besprenkel deze met de limoncello. Leg eenderde deel van het mengsel op de cake en leg er weer een plak cake op. Herhaal dit 2 x en besprenkel de cake met de rest van de limoncello. Laat het geheel goed afkoelen in de ijskast.
Keer de vorm vlak voor het opdienen om op een schaal en bedek het geheel met een dunne laag amandelpasta.