Gamberoni zijn de grote garnalen. Er bestaan ook gamberi (gewone garnalen) en gamberetti (kleinere garnalen). Garnalen worden veel gegeten in Zuid-Italië. Er bestaat een Italiaans gezegde: “Cammina come un gambero” , dat zoveel wil zeggen als lopen als een garnaal, een traag iemand.
Ingrediënten (4pers.)
• la BIO IDEA olijfolie originale
• 10 blaadjes salie
• 1 takje rozemarijn
• ½ el venkelzaad, fijngestampt
• 1 teen knoflook
• 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
• 16-20 grote garnalen, schoongemaakt
• 1 glas witte wijn
• 200 g oesterzwammen of champignons
• 1 potje la BIO IDEA kappertjes
• 2 takjes peterselie, fijngehakt
• peper en zout
Bereidingswijze
Fruit in een grote koekenpan de kruiden, knoflook en bleekselderij in een flinke scheut olijfolie. Voeg de garnalen toe en laat ze al roerend 3 minuten bakken. Blus af met witte wijn, voeg de oesterzwammen en de kappertjes toe.
Laat 5 minuten sudderen en serveer op warme borden. Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
Dit kan geserveerd worden als voorgerecht of als hoofdgerecht met pasta, aardappelen of polenta.