Melanzane alla Milanese
Ingrediënten (4 pers.)
• 4 aubergines, in plakken van ½ cm dik
• 120 ml la BIO IDEA olijfolie fruttato
• 1 ui, gesnipperd
• 4 tenen knoflook, zeer fijngesneden
• 2 blikken la BIO IDEA tomatenstukjes
• 2 theelepels Italiaanse kruiden
• zout en peper
• 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
• 250 g mozzarella in plakjes
• 20 g basilicum
• Ook nodig: een grillpan of-plaat
Bereidingswijze:
Laat de grillpan of –plaat goed heet worden. Gril een mooi ruitje aan beide
kanten van de plakken aubergine. Leg de plakken op een ovenplaat, zout ze licht en besprenkel ze met de helft van de olijfolie. Fruit de ui in de rest van de olijfolie tot glazig en voeg dan de knoflook toe. Bak lekker door en wanneer de knoflook ook glazig is, voeg dan de tomaten en de kruiden toe.
Laat minstens een kwartier rustig sudderen en breng de saus op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een laag aubergineplakken in een ovenschaal en doe er een laag tomatensaus bovenop. Bestrooi met Parmezaanse kaas en leg hier een paar plakjes mozzarella en enige blaadjes basilicum op. Herhaal dit totdat je niets meer over hebt maar wel zo dat de bovenste laag Parmezaanse kaas is. Bak een half uur in de oven en serveer met lekker brood.