Pesce tonino a Ghiotta
Ingrediënten (4 pers.)
• 4 flinke moten duurzaam gevangen tonijn van 1 ½ centimeter dik (400g)
• 25 g rozijnen
• la BIO IDEA olijfolie originale
• 1 flinke ui, gesnipperd
• 2 sjalotten, gesneden
• 2 tenen knoflook, fijngesneden
• 2 stengels bleekselderij, gesneden
• 1 blik la BIO IDEA gepelde tomaten
• 50 g la BIO IDEA kappertjes
• 75 g la BIO IDEA groene olijven, in plakjes
• 25 g la BIO IDEA pijnboompitten
• ½ rode peper, zonder de zaadjes en zeer fijngesneden
• 400 g vastkokende aardappels, schoon en in kleine blokjes
• zout en peper
Bereidingswijze
Week de rozijnen een half uur in heet water. Fruit de ui, de sjalotten, de knoflook en de bleekselderij in een flinke scheut olijfolie al roerend op matig vuur. Voeg de tomaten met het sap toe en druk ze plat met een vork. Voeg de kappertjes, de olijven, de uitgelekte rozijnen, de pijnboompitten, de rode peper en de aardappelen toe. Laat de saus 35 minuten zachtjes sudderen. Roer regelmatig over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Wanneer de saus teveel inkookt iets verdunnen met water of la BIO IDEA Passata di Pommodoro.
Bestrijk, terwijl de saus pruttelt, de tonijn met olijfolie en bestrooi de moten aan beide kanten met peper en zout. Gril of bak ze op hoog vuur heel even om het vlees dicht te schroeien. Leg de gegrilde filets apart.
Leg in een lage ovenschaal een dun laagje saus, leg de tonijn erop en dek deze af met de rest van de saus. Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Serveer direct op warme borden.
Week de rozijnen een half uur in heet water. Fruit de ui, de sjalotten, de knoflook en de bleekselderij in een flinke scheut olijfolie al roerend op matig vuur. Voeg de tomaten met het sap toe en druk ze plat met een vork. Voeg de kappertjes, de olijven, de uitgelekte rozijnen, de pijnboompitten, de rode peper en de aardappelen toe. Laat de saus 35 minuten zachtjes sudderen. Roer regelmatig over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Wanneer de saus teveel inkookt iets verdunnen met water of la BIO IDEA Passata di Pommodoro.
Bestrijk, terwijl de saus pruttelt, de tonijn met olijfolie en bestrooi de moten aan beide kanten met peper en zout. Gril of bak ze op hoog vuur heel even om het vlees dicht te schroeien. Leg de gegrilde filets apart.
Leg in een lage ovenschaal een dun laagje saus, leg de tonijn erop en dek deze af met de rest van de saus. Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Serveer direct op warme borden.