Sicilië - Pasta
Familie Barbagallo
Een stroompje van zuiver koud water was het begin van een rijke geschiedenis van pasta. Voor Fratelli Barbagallo was deze stroom ruim 100 jaar geleden de belangrijkste reden om een pastafabriek te beginnen in Fiumefreddo. Het dorpje is genoemd naar het water dat afkomstig is van de 3.323 meter hoge Etna, de op één na hoogste vulkaan van Europa. Naast de fabriek bouwden ze een molen.
Deze zelfde fabriek en molen zijn nog steeds in gebruik. Een buitentrap, rijk begroeid met bougainville, voert naar het familiehuis boven, waar de inrichting dezelfde is als een eeuw geleden toen de eerste Barbagallo’s zich hier vestigden. Ook het kantoor, waar vader Giuseppe en zoon Angelo tegenover elkaar zitten, heeft de tand des tijds doorstaan. Foto’s van grootouders houden een oogje in het zeil en oude beelden en documenten vertellen het verhaal van 100 jaar pasta. Angelo is zelf de 3e generatie in de familie Barbagallo die zijn leven heeft gewijd aan pasta. Maar wat is nu het geheim van de kwaliteit van Angelo’s pasta met passie?
Angelo Barbagallo is een gepassioneerd pastamaker. Voortdurend is hij in zijn fabriek met 15 man personeel bezig processen te verbeteren om de kwaliteit van de pasta te behouden of te verhogen. Een perfecte combinatie van ambachtelijke traditie en hedendaagse kennis en techniek. De smaak van de pasta blijft daarbij het allerbelangrijkste. Er zijn in de ogen van Angelo Barbagallo 7 essentiële stappen om te komen tot zijn pasta met passie, zoals ook zijn voorvaders die maakten.
1. Selectie van hoge kwaliteit Siciliaanse durum tarwe
2. Het malen van de tarwe in 28 stappen
3. Binnen 24 uur wordt het verse meel verwerkt
4. Het deeg wordt met zorg gemaakt
5. Het langzaam persen van het deeg tot de gewenste pastavorm
6. De pasta wordt op lage temperatuur gedroogd zodat smaak en voedingsstoffen niet verloren gaan
7. De laatste stap ligt bij u als consument: kook de pasta in ruim water: 1 liter per 100 gram. Pasta moet zwemmen!
Angelo vertelt ten slotte dat door het gebruik van de natuurlijke methodes het gehalte lysine, een essentieel aminozuur, hoog is. Een gebrek aan lysine kan depressies veroorzaken. La BIO IDEA pasta maakt dus vrolijk! En wie is hiervan nou een beter bewijs dan Angelo zelf? Een geboren pastamaker met Amore e Passione. Pasta die is gemaakt met passie. En dàt proef je in de pasta’s van La BIO IDEA.
Sicilië - Pesto & Specialiteiten
Familie Contorno
In 1916 vestigde de overgrootvader van Agostino Contorno zijn ambachtelijke conservenfabriekje in het oude hart van Palermo. Nu, 100 jaar later zwaaien Agostino en zijn broer Maurizio de scepter over de fabriek. De familie is gespecialiseerd in de productie van Siciliaanse delicatessen en maakt voor La BIO IDEA pesto, ratatouille, de lekkerste ketchup en kappertjes.
Sicilië - Citrussnippers
Familie Calabro
In het Italiaanse Barcellona in de regio Messina op Sicilie is onze traditionele citroen en sinaasappel verwerker gevestigd. Hun specialiteit: biologische citroen- en sinaasappelsnippers. Deze zogenaamde canditi zijn ideaal voor het maken van uw favoriete cake en bij uitstek geschikt voor de feestdagen, als toevoeging aan heerlijke oliebollen of kerst/paasbrood.
Sicilië - Citroensap & limoensap
Familie Ingrilli
Onze producent van biologisch citroen- en limoensap is gevestigd in Capo d'Orlando op Sicilië. De familie teelt al sinds 1890 citroenen aan de noordoost kust van Sicilië die beroemd is om de kwaliteit van zijn citrusvruchten.
Sicilië - Ansjovis
Pesce Azurro
Onze Siciliaanse ansjovis producent heeft als thuisbasis het plaatsje Cefalu. De ansjovis wordt gevangen in de Middellandse zee volgens de criteria van het "Friends of the Sea" keurmerk. De ansjovis wordt met de hand verwerkt door de vaardige medewerkers die bij dit bedrijf werken, alles volgens Siciliaanse tradities.
Campanië - Bonen & peulvruchten
Even ten zuiden van Napels staat het bedrijf van de familie Ferraioli, opgericht in 1962. Sinds 2000 produceren ze biologisch. De Ferraioli familie is verantwoordelijk voor de productie van onze heerlijke bonen en peulvruchten.
Lazio - Tomaten & sauzen
Onze leveranciers van het "rode goud" uit midden Italië zijn trots op hun product: tomaten. "Het product weerspiegelt de welvaart van ons land", zegt een van onze tomatenleveranciers. Dus het is duidelijk dat onze Italiaanse leveranciers veel zorg besteden aan de tomaat productie: het is hun reputatie, die hangt ervan af! Dat is de achtergrond van de hoge kwaliteit van La BIO IDEA tomaten.
Het bedrijf van één van de grote tomaten boeren heeft een bijzondere achtergrond. In dit bedrijf zijn mensen met een verstandelijke beperking in dienst. Zij verkrijgen onafhankelijkheid en respect en zijn een essentieel onderdeel van het productieproces. Op deze manier levert het bedrijf een actieve bijdrage aan de sociale acceptatie van mensen met een beperking.
U bent zich misschien niet altijd bewust van de waarde van een blik gepelde tomaten of een fles passata in uw keuken, maar weet dat onze La Bio Idea tomaten worden bereid met liefde en passie, volgens de biologische richtlijnen. Naast Lazio komen de tomatenproducten van La BIO IDEA ook uit Sicilie.
Emilia Romagna - Pasta (ei & spelt)
Familie Andalini
Onze excellente spelt & ei pasta is afkomstig uit Emilia Romagna, de bakermat van vele Italiaanse culinaire klassiekers. De pasta wordt geproduceerd door het familiebedrijf Andalini, volgens de receptuuur van hun voorouders. Een bedrijf met focus op kwaliteit en innovatie, met inachtneming van de Italiaanse pasta traditie.
Emilia Romagna - Balsamico di Modena
Familie Lorenzi
In 1983 kochten Lino en Isa Lorenzi een verlaten boerderij, gelegen tussen Stradello degli Orsi (weg van de beren) en Fossa degli Orsi (sloot van de beren), vlakbij Modena. Deze stad heeft een traditie van balsamico azijn die teruggaat tot in de 17e eeuw. De Lorenzi's besloten om balsamico azijn te produceren met druiven uit de eigen wijngaarden. De productie volgt de traditionele principes voor wijnbereiding en acidificatie, met inachtneming van alle fasen van een kwaliteitsproduct, Balsamico di Modena IGP. De familie is toegewijd, jong en oud, en ze wonen en werken als een kleine gemeenschap in harmonie. Traditie, puur en biologisch zijn sleutelwoorden voor de productie en worden weerspiegeld in de delicate smaak van de 5 jaar op eikenhout gerijpte azijn
Novara - Pizzabodems
Onze pizza producent, gesticht in de jaren 70 als familiebedrijf, is gevestigd in Borgolavezzaro, temidden van de Novara laagladen, waar tradities nog worden overgedragen van vader op zoon. In deze regio worden pizzabodems geproduceert volgens traditioneel Italiaans recept.